Historie

Aldri har vi hatt så mange historier. Aldri har ting blitt historie så fort. De flimrer forbi i det kjølige lyset fra skjermen. Her i dag, borte i morgen. Vår historie er annerledes.
Vår historie handler om hardt arbeid. Gleden ved å skape. Sterke røtter og evne til nytenkning.

Eventyret begynner her ute på Bjoa, ei lita bygd som befinner seg på høyden av en fjord. Et lite stykke Norge hvor enkle kår, ærlig arbeid og viljen til å overleve er innebygde egenskaper hos alle som bor der.

Det begynte med en mann som hadde en visjon. Paul Granberg drømte om å skape et bedre liv for sin familie og et tryggere liv for bygda han bodde i. I den fremadvoksende industrien på 60-tallet, både så og forstod han det økende behovet for håndbeskyttelse; sveisere, stålarbeidere, fiskere ... Unge menn, ektemenn og fedre som arbeidet i uforsonlige og tøffe forhold på Vestlandet.

Med to tomme hender, et stykke skinn fra Amerika og støtte fra sin unge familie, bestemte Paul seg for å gjøre sin drøm og sin visjon til virkelighet. Nede i kjelleren i det gule murhuset, sammen med sin kone og etter hvert fire barn, begynte Paul å designe, klippe ut og sy i sammen den aller første skinnhansken fra Granberg. Historien om Granbergs søken etter den perfekte håndbeskyttelse hadde nettopp begynt.

Familien dekket etterhvert det voksende behovet for håndbeskyttelse over hele Norge.

Hanskehåndverket ble lært gjennom egen nysgjerrighet og alltid basert på tilbakemeldinger fra brukerne. Nye produkter og flere fornøyde kunder kom til og sakte men sikkert vokste både produksjon og optimisme i det gule murhuset.

Motgang ble møtt med fokus på kundens behov og på en verden som kom nærmere i reisetid, men samtidig ble så mye større i krav og forventninger. Det er lærerikt å vokse!

Paul Granberg er for lengst borte, men hans visjon og arv lever videre gjennom hans sønn, Ole Marthon Granberg. Han har de siste 25 årene stått ved roret i Granberg AS, og ledet firmaet til hvor det er nå.

I dag er Granberg AS et stolt og veletablert selskap med kunder over hele verden. Firmaet har et sterkere kundefokus og en sterkere satsing på design enn noensinne. Dette har gjort oss i stand til å rekruttere de beste fagfolkene og utvikle de sterkeste merkevarene i bransjen. Patenterte materialer og produkter, og innovasjon til beste for våre kunder er noe av det som kjennetegner oss.

Vi er stolte av vår historie og vi er stolte av våre nyvinninger. Stoltest av alt er vi over alle de gode tilbakemeldingene fra de som daglig bruker våre hansker.

Det gule murhuset står der fortsatt. Et tidsvitne om pågangsmot og røtter. Samtidig strekker grenene seg stadig lengre ut i verden. Granberg er i dag et internasjonalt selskap. Vi beskytter og hjelper viktige hender verden over.

Med over 50 års erfaring er vi fortsatt nysgjerrige, fortsatt i utvikling og fortsatt fast bestemt på å gi din bedrift de beste hansker.

Du er i trygge hender hos oss.